Politia Ghimpati
La inceput a purtat numele de jandarmerie, apoi de militie (perioada comunista). Desfasoara activitati specifice MI (probleme de circulatie pentru o raza de 26 km - DN 6 in cooperare cu serviciul de circulatie judetean), activitati de cercetare penala si civila si de evidenta a populatiei, in colaborare cu politia orasului Mihailesti.

Serviciile administrative ale localitatii Ghimpati comporta o nota spefica, prin faptul ca aceste servicii se impart in doua categorii distincte, si anume:
• O parte de servicii ale administratiei in care localitatea a fost resedinta de plasa a judetului Vlasca.
• O parte a serviciilor administrative locale, propriu-zis facute de primaria comunei Ghimpati, legate de interesele locale.
Prefectura
Este infiintata la 1 octombrie 1934, fiind necesara mai ales ca in acesta comuna este si judecatoria, ele fiind in directa legatura si, totodata, completandu-se. Dintre comunele care fac parte din aceasta plasa, putem evidentia ca model urmatoarele: Naipu si Clejani.
Judecatoria
S-a infiintat in anul 1908. Se compunea din 6 camere si o sala, asa-zisa "sala pasilor pierduti". Pana la data fondarii localului propriu-zis, judecatoria avea local inchiriat.

Postul de jandarmi
Ca si judecatoria, postul de jandarmi s-a infiintat in anul 1908. Acolo unde este un centru cu toate institutiile, este nevoie si de cineva care sa dea ordine si sa execute ordinele emise de catre instantele judecatoresti.
Perceptia comunala
A luat fiinta pentru a incasa mai usor impozitele pe care contribuabilii le datorau comunei. Fata de nevoile pe care le avea comuna, veniturile erau prea mici, la acestea adaugandu-se greutatile intampinate la incasari.

Dupa anul 1989, cand se trece la perioada de tranzitie spre economia de piata, structurile administratiei sunt reglementate de Legea 69/1991.

Schitul Vovidenia
Web design: | Promovare site: Web design, creare site, promovare site Webart Bancuri online
Schitul Vovidenia