In prezent, populatia este de 8200 de locuitori.
Suprafata
Suprafata totala a comunei Ghimpati este de 127Km2, respectiv 12700 ha. Aici sint cuprinde terenurile intravilane (constructiile) si terenurile extravilane (agricole) ale satelor componente: Ghimpati, Copaciu, Valea Plopilor (Balaria), Naipu si catunul Crovu.

Forma comunei Ghimpati este alungita pe directia N-E-S-V, avand o lungime de aproximativ 20 Km si o latime de 9 Km, pe directia NV-SE.
Partimoniul spiritual al unei populatii dintr-o localitate este surprinzator de mare, dar populatia trebuie organizata ca sa-si manifeste aptitudinile si aspiratiile potentiale.

Privitor la activitatea culturala, documentele vremii inregistreaza in anul 1936, vii manifestari ale caminelor culturale din Balaria, Ghimpati si Naipu, care tineau de fundatia culturala "Principele Carol".

Comuna Ghimpati a dispus de mari posibilitati umane si materiale, de a crea si cadrul, si formele de manifestare cultural-spirituale, numai ca acest cadru a fost creat si a functionat sporadic la cote mai mari, in functie de capacitatea, de interesul si de constiinciozitatea persoanelor responsabile.
Activitatea caminelor culturale
Activitatea caminelor culturale, a bibliotecilor si a cinematografelor satesti - in total 9 institutii - se departaja din punct de vedere al continutului in activitati culturale propriu-zise, activitati artistice si sportive de divertisment.

Restul activitatilor se incadrau in comemorarea unor date istorice, precum si in cadrul concursurilor si festivalurilor formatiilor artistice de amatori la care localitatea noastra era gadza.
Activitatea cultural artistica a scolilor a fost sprijinita de consiliul de conducere, astfel incat tineretul scolar dispunea de un ansamblu artistic complet: muzica, dans, cor, solisti vocali si instrumentisti, teatru.

Si formatiile artistice ale caminului cultural erau constituite intr-un ansamblu artistic, care prezenta spectacole de calitate - Caminul cultural din Ghimpati fiind camin pilot si centru metodic de activitate cultural-artistica.
Schitul Vovidenia
Web design: | Promovare site: Web design, creare site, promovare site Webart Bancuri online
Schitul Vovidenia