Suprafata
Suprafata totala a comunei Ghimpati este de 127Km2, respectiv 12700 ha. Aici sint cuprinde terenurile intravilane (constructiile) si terenurile extravilane (agricole) ale satelor componente: Ghimpati, Copaciu, Valea Plopilor (Balaria), Naipu si catunul Crovu.

Forma comunei Ghimpati este alungita pe directia N-E-S-V, avand o lungime de aproximativ 20 Km si o latime de 9 Km, pe directia NV-SE.
Despre situatia invatamantului in trecutul mai indepartat nu se poate vorbi, intrucat nu se gasesc documente suficiente care sa ateste dezvoltarea lui in localitatea noastra.

La numarul mare de colective scolare: 7 gradinite, 6 scoli - numarul salariatilor in perioada de varf (regim de liceu al Scolii Ghimpati) ajunsese sa depaseasca cifra de 50 (cadre didactice + aparat administrativ de ingrijire, maistri si ingineri de specialitate), total peste 60 de salariati.

Scoala nr.1 din Ghimpati a functionat cu clasele I-XII, inclusiv clasele de profesionala si comasat si avea arondate din punct de vedere al conducerii, mai multe unitati.

S-a simtit nevoia organizarii unui cabinet pedagogic restructurat la conditiile de trecere la invatamantul general obligatoriu de 10 ani, o incapere speciala cu mobilier adecvat si materiale de initiere teoretica, dar si de actiune practica.
Planul de munca al scolilor cuprindea:
Asigurarea conditiilor materiale pentru buna desfasurare a procesului instructiv-educativ, cuprinderea tuturor copiilor de la invatamantul prescolar, primar, gimnazial, liceal si profesional si repartizarea absolventilor in campul muncii, realizarea planurilor de invatamant si a programelor scolare, modernizarea activitatilor de predare-invatare, a caracterului practic-aplicativ al invatamantului si de orientare scolara si profesionala, largirea orizontului politic educativ si cultural-stiintific al elevilor.
Constructia localului nou de scoala cu 10 sali de clasa, 2 laboratoare si anexele sale - sala de sport, atelierul-scoala, baza sportiva din parc, etc, avea in vedere dezvoltarea unui centru scolar puternic, care sa scolarizeze elevi pana la 12 clase.
Schitul Vovidenia
Web design: | Promovare site: Web design, creare site, promovare site Webart Bancuri online
Schitul Vovidenia