Suprafata
Suprafata totala a comunei Ghimpati este de 127Km2, respectiv 12700 ha. Aici sint cuprinde terenurile intravilane (constructiile) si terenurile extravilane (agricole) ale satelor componente: Ghimpati, Copaciu, Valea Plopilor (Balaria), Naipu si catunul Crovu.

Forma comunei Ghimpati este alungita pe directia N-E-S-V, avand o lungime de aproximativ 20 Km si o latime de 9 Km, pe directia NV-SE.
Este greu de apreciat, de cand pe teritoriul actual al comunei Ghimpati, a existat inceput de viata comunitara, intrucit nu se gasesc documente inscriptionate foarte vechi, iar izvoarele nescrise arheologice sunt insuficiente pentru a reconstitui nucleul organizatoric local, care sa stea la baza unei confirmari reale stiintifice. Cu toate acestea, la un teritoriun de 127 Km2, cit masoara suprafata comunei Ghimpati, se exclude faptul ca acest teritoriu nu ar fi fost locuit de oamenii obstilor satesti, care ulterior au format uniuni de obsti evoluind mai tirziu si incadrindu-se in forma cnezatelor si voievodatelor, ca apoi, aceste asezari sa fie inglobate in componenta Tarii Romanesti.
Este greu de apreciat, de cand pe teritoriul actual al comunei Ghimpati, a existat inceput de viata comunitara, intrucit nu se gasesc documente inscriptionate foarte vechi, iar izvoarele nescrise arheologice sunt insuficiente pentru a reconstitui nucleul organizatoric local, care sa stea la baza unei confirmari reale stiintifice.

Cu toate acestea, la un teritoriun de 127 Km2, cit masoara suprafata comunei Ghimpati, se exclude faptul ca acest teritoriu nu ar fi fost locuit de oamenii obstilor satesti, care ulterior au format uniuni de obsti evoluind mai tirziu si incadrindu-se in forma cnezatelor si voievodatelor, ca apoi, aceste asezari sa fie inglobate in componenta Tarii Romanesti.
Partimoniul spiritual al unei populatii dintr-o localitate este surprinzator de mare, dar populatia trebuie organizata ca sa-si manifeste aptitudinile si aspiratiile potentiale.

Privitor la activitatea culturala, documentele vremii inregistreaza in anul 1936, vii manifestari ale caminelor culturale din Balaria, Ghimpati si Naipu, care tineau de fundatia culturala "Principele Carol".
Schitul Vovidenia
Web design: | Promovare site: Web design, creare site, promovare site Webart Bancuri online
Schitul Vovidenia