Suprafata
Suprafata totala a comunei Ghimpati este de 127Km2, respectiv 12700 ha. Aici sint cuprinde terenurile intravilane (constructiile) si terenurile extravilane (agricole) ale satelor componente: Ghimpati, Copaciu, Valea Plopilor (Balaria), Naipu si catunul Crovu.

Forma comunei Ghimpati este alungita pe directia N-E-S-V, avand o lungime de aproximativ 20 Km si o latime de 9 Km, pe directia NV-SE.
Limitele comunei Ghimpati:
• la NE comuna Bulbucata
• la SV satul Prunaru (judetul Teleorman)
• la NV comuna Letca Noua
• la SE comuna Iepuresti
• la S comuna Schitu si o mica portiune
din satul Petru Rares

Aceste limite sint date fie de hotare conventionale, fie de hotare naturale, in
special cursul si vaile unor riuri si piraie, afluenti ai principalelor retele hidrografice, care uda suprafata teritoriala a comunei.
Contactul NE cu comuna Bulbucata se face pe o distanta aproximativa de 3-5 km, teren ce ofera trecatorului o incintatoare priveliste a unei livezi de piersici si caisi, in care se include terenul arabil fragmentat de drumuri de tara.

In partea de SV, hotarul cu judetul Teleorman se face pe o distanta de 10 km. Hotarul intretaie soseaua nationala Bucuresti - Alexandria, care strabate satul Prunaru, apartinind acestui judet.

In partea de NV spre comuna Letca Noua, hotarul insumeaza 24 km lungime si traverseaza terenuri arabile, precum si soseaua nationala Giurgiu - Targoviste (DN 61).

Hotarul cu comuna Iepuresti, in partea de SE, se intinde pe o suprafata de 7 km si se face, in parte, pe cursul raului Balaria.

In partea de S, hotarul cu comuna Schitu se intinde pe o lungime de 22,5 km, portiune ce cuprinde teren arabil, apoi continuat cu padurea Slatioara si valea raului Calnistea.
Schitul Vovidenia
Web design: | Promovare site: Web design, creare site, promovare site Webart Bancuri online
Schitul Vovidenia